TP-Docs
HTML5 Icon HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media

Recent

Welcome to TinyPortal. Please login or sign up.

Members
Stats
  • Total Posts: 195,983
  • Total Topics: 21,321
  • Online today: 431
  • Online ever: 8,223 (February 19, 2025, 04:35:35 AM)
Users Online
  • Users: 0
  • Guests: 84
  • Total: 84

Bakarsanız sevinirim!...

Started by almora, September 22, 2006, 07:43:22 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

almora

Merhaba arkadaÅŸlar...

Ben ana sayfa orta bloklarda forumdan belli bir bölümün yada bölümlerin mesajlarının görünmesini istiyorum ama önce benim onayımdan geÇmesini istiyorum. Tiny portalda böyle bir durum var mı acaba?Varsa eğer nasıl yapabilirim?

Not : sürüm= son versiyonu

deniz

TP - > ayarlar -> frontpage -> nelerin görünmesini istiyorsunuz ->  Her ikisi de(forum ve makaleler)

makaleler zaten sizin onayınız olmadan yayınlanmaz.

üst tarafta seÇtiğiniz forum bölümlerinden mesajlarda yine önsayfada görünecektir. eğer siz forumda bu bölümlere istediğiniz kontrolleri koymuşsanız frontpage iÇin de aynı şeyler doğal olarak geÇerli olacaktır.

almora

Peki sadece benim istediğim mesajların yayınlanması nasıl olacak acaba?.
Mesela ben haberler diye bir bölüm oluşturdum ve bunu frontpage seÇtim ana sayfada görünmesi iÇin ancak bu bölümden benim istediklerimin yayınlanmasını istiyorum. Mümkünmü böyle bişey...

deniz

forum iÇinde frontpage de yayınlanmasını istediğin mesajların olduğu bir bölüm aÇ. yayınlanmasını istediğin tüm mesajları bunun iÇine taşı. dahasonra yayından kaldırmak istediğinde burdan yine eski yerlerine geri taşı.

bunun dışında başka bir Çözüm yok.

serhat

diyelimki
Ansayfa diye bölüm aÇtık dediğiniz gibi yaptık ve iÇine attık TP de Çıkmasını istediğimiz konuları.
Diğer üyelerde o bölümün iÇine konu yayınlayınca kontrolsüz bir anasayfa olur bence...

ben şöyle yapıyorum.
forum iÇerisinde yayınlıyorum konuyu
sonra TP de görünmesini istediğim resim ve yazıları makale olarak ekliyorum. forumun iÇine de daha fazla diye link veriyorum.

almora

Serhat bende önce senin gibi düşündüm ama zor olacağına kanaat getirdim. Senin dediÄŸin mesaj kirliliÄŸinide şöyle Çözdüm : mesela haberler bölümü var diyelim forumumuzda. Denizin dediÄŸi gibi bu bölüme bir alt bölüm aÇtım ve konu aÇılmasını kısıtladım. Böylece haberler bölümünde yayınlanan ve benim uygun gördüğüm konuları alt bölüme atıyorum. ÃÆ'Ã...“yeler konulara yorum yapabiliyor ancak alt bölüme konu aÇamıyorlar. Görünüm olarakta bu yöntem daha hoÅŸ durdu...

serhat

bence de hem daha hoş görünecek hem zaman ve zahmet tasarufu :)
bende hep bunu nasıl kolaylaştıracağımı düşünüyordum :) meğerse alt bölüm işi halediyor. teşekkürler

edit: ama birde şu var: haberle ilgili resim büyük ise yine ana sayfayı düzensizleştiriyor.
mesela solda resim 100x80 ve sağda yazılar
altta da devamı diye link vermek hemm az yer kaplar hem daha hoş durur.

ama resim kullanılmayacaksa dediğiniz doğru ve mantıklı bir yöntem.deniz sitesin de resim kullanmıyor!

almora

Resim olayını şöyle düzenleyebilirsin ( en azından yazının tümünü değilde sadece resimi editlemiş olursun)
.table..tr..td..img width=75 height=75.http://resimadresi.com/resim.jpg./img../td../tr../table.

Edit: Nokta olan yerlere [ ve ] iÅŸaretlerini yerleÅŸtir.

serhat

Teşekkürler. benim sistem bana daha hoş ve kolay görünüyor :)

This website is proudly hosted on Crocweb Cloud Website Hosting.