News: April 7th, 2019, The Tinyportal team is pleased to announce the release of ~~ TinyPortal 1.6.3! GET IT NOW!!!

Login  |  Register
HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

September 15, 2019, 08:39:49 PM

Login with username, password and session length

Recent

Members
  • Total Members: 3752
  • Latest: Alizee
Stats
  • Total Posts: 188888
  • Total Topics: 20752
  • Online Today: 80
  • Online Ever: 629
  • (November 08, 2018, 01:36:54 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 36
Total: 36

Author Topic: Single Article in Block does not show on Frontpanel, Title is showin  (Read 695 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Wichtlmex

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Hi,
fortunately I am getting closer to some basic knowledge, but again some inexplainable happens:
I try to show a block with an article inside.
The block type = Single Article

The article inside is this one:
http://www.ecotec2000.de/forum/index.php?page=coro-novedades

But on the HOME page you can only see the title of that block "Single Article Block Test - no article only title shows up!" (language = Emglish) but not the article.

It took me a few hours already trying things but I could not find any problem in the settings.

Refards
Michael
SMF 2.1 RC1, TP 1.6.3

Offline @rjen

  • Support Team
  • *
  • Posts: 1807
    • FJR-club Nederland
The article is showing fine on the frontpage...
Running TP1.6.3 on SMF2.0 at: www.fjr-club.nl

Testing TP on SMF2.0
Testing TP on SMF2.1 RC2
Want to check what php version I am testing on? See: PHP Info

Offline Wichtlmex

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Hmmm... theer are several articles showing up under five different categories. But the one you show, is not the article I linked in my post.
There is an article which is showing up as an article quite well (category "enCanto info", article "proximas fechas de ensayo"), but the article does not show inside a block assigned to the front panel. The block looks fine in the editor, but on the "frontpanel only"-frontpage only the title is appearing "Single Article Block Test - no article only title shows up!" not the contents.
 
SMF 2.1 RC1, TP 1.6.3

Offline @rjen

  • Support Team
  • *
  • Posts: 1807
    • FJR-club Nederland
As I guest I guess I cannot see the block you are working with, hence I cannot help you...

Running TP1.6.3 on SMF2.0 at: www.fjr-club.nl

Testing TP on SMF2.0
Testing TP on SMF2.1 RC2
Want to check what php version I am testing on? See: PHP Info

Offline @rjen

  • Support Team
  • *
  • Posts: 1807
    • FJR-club Nederland
Hmm, you whole layout looks funky tbh... any chance you can give me admin access to that test site, so I can check the settings?
Running TP1.6.3 on SMF2.0 at: www.fjr-club.nl

Testing TP on SMF2.0
Testing TP on SMF2.1 RC2
Want to check what php version I am testing on? See: PHP Info

Offline Wichtlmex

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Hi @rjen: I sent the access data by PM.
Meanwhile I will not do any changes,
SMF 2.1 RC1, TP 1.6.3

Offline @rjen

  • Support Team
  • *
  • Posts: 1807
    • FJR-club Nederland
Ok, I had a look in the site and managed to fix it.
I also managed to reproduce it in my test site using 2.0.15...

It looks like you stumbled across a bug that was never reported before  O0

Problem: creating a new block with a single article in the frontpanel, some settings are not initialized, causing the articlenot to show in the block.

Workaround: create the block in another panel first, then move it to the front panel...

WE'll log this to be fixed in a next release...

What did I do:
Checked out some settings on blocks and articles, and to be honest found nothing really wrong. What I did notice was that somehow the article in question did not have an author set (it stated author ID '0') that is something I have not seen before. Did you manually set it to 0?

Then I moved the block to a side panel to test: block moved, then it was not showing at all, because there are no page assignments (not needed when creating a front page block), I then edited the block to show on all pages and it showed up fine! I then moved the block back to the front panel and the block is fine now...

Note: I noticed you set your frontpage to show 'Frontpanel only'. Given your other question about showing all articles I changed it to 'Only Articles': the frontpage now shows the frontpanel first, then all articles...
Running TP1.6.3 on SMF2.0 at: www.fjr-club.nl

Testing TP on SMF2.0
Testing TP on SMF2.1 RC2
Want to check what php version I am testing on? See: PHP Info

Offline @rjen

  • Support Team
  • *
  • Posts: 1807
    • FJR-club Nederland
By the way: you are on TP 1.6.2 still, recommend to update to 1.6.3, it has some layout fixes for SMF2.1...
Running TP1.6.3 on SMF2.0 at: www.fjr-club.nl

Testing TP on SMF2.0
Testing TP on SMF2.1 RC2
Want to check what php version I am testing on? See: PHP Info

Offline lurkalot

  • Administrator
  • *
  • Posts: 6216
    • Camera Craniums
Ok, I had a look in the site and managed to fix it.
I also managed to reproduce it in my test site using 2.0.15...

It looks like you stumbled across a bug that was never reported before  O0

Problem: creating a new block with a single article in the frontpanel, some settings are not initialized, causing the articlenot to show in the block.

Workaround: create the block in another panel first, then move it to the front panel...

WE'll log this to be fixed in a next release...


Nice catch.  I have to be honest and say I've not seen this happen before either, but as more and more users use TP in different ways it's bound to turn up a few oddities.  Glad you found a workaround for it too.  ;)

Offline Wichtlmex

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Thanks for you taking so much time.... it was funny seeing you working around my page online!

>It looks like you stumbled across a bug that was never reported before<

I am always happy, when the error is not located in front of the screen, but behind ;-)

There are some leftovers I will have to fix, but this is not any problem.

>Workaround: create the block in another panel first, then move it to the front panel...<

Fine.... I will take care of it.

>Checked out some settings on blocks and articles, and to be honest found nothing really wrong. What I did notice was that somehow the article in question did not have an author set (it stated author ID '0') that is something I have not seen before. Did you manually set it to 0?<

I don't remember ever having touched that setting.... I will keep an eye on that.

>I noticed you set your frontpage to show 'Frontpanel only'. Given your other question about showing all articles I changed it to 'Only Articles'<

I saw that, but I was just asking about that.... it is not helping me because it is tricky to sort articles then. Therefor my solution would be using only blocks.

Thanks for the hint to update to 1.6.3 ..... as this is a running system, I was hoping to do a common updare together with SMF 2.1 ;-) but I will follow your recommendation.
 
Thanks again a lot!

Michael



SMF 2.1 RC1, TP 1.6.3