News: September 21st, 2019, The Tinyportal team is pleased to announce the release of ~~ TinyPortal 1.6.4! GET IT NOW!!!

Login  |  Register
HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

October 18, 2019, 09:09:53 PM

Login with username, password and session length

Recent

Members
  • Total Members: 3756
  • Latest: Ocean
Stats
  • Total Posts: 189090
  • Total Topics: 20764
  • Online Today: 73
  • Online Ever: 629
  • (November 08, 2018, 01:36:54 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 37
Total: 37

Author Topic: Html editor  (Read 6945 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Torill

  • Guest
Html editor
« on: February 13, 2009, 01:58:04 AM »
Er ikke sikker på om jeg kan spørre her eller om jeg må spørre på SMF forum, men begynner her

Forumet mitt er nylig oppdatert til SMF 1.1.8 og  TinyPortal till Rev 148

Så oppstår et problem

Jeg har et java script i en av blokkene (Roterende banner) og det har fungert helt fint etter oppdatering helt frem til i går da jeg skulle ta vekk et par bannere og dermed måtte inn og redigere koden

Da viser det seg at jeg ikke kunne gjøre det fordi html editor rotet hele koden til
slik:
<style type="text/css">


/*Example CSS for the two demo scrollers*/

#pscroller1{
width: 468px;
height: 99px;
border: 1px solid black;
padding: 1px;

}



.someclass{  if desired;  margin: auto;
}

  </style>
<script type="text/javascript">

/*Example message arrays for the two demo scrollers*/

var pausecontent=new Array()


pausecontent[0]='&amp;amp;amp;lt;p align="center"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;a href="http://www.xxxxcc" target="_blank"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;img border="0" src="http://www.ccsnakk.com/bannere/logo_xxxx.jpg"
</script>
<script type="text/javascript">
/***********************************************
* Pausing up-down scroller- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more.
***********************************************/
function pausescroller(content, divId, divClass, delay){
this.content=content //message array content
this.tickerid=divId //ID of ticker div to display information
this.delay=delay //Delay between msg change, in miliseconds.
this.mouseoverBol=0 //Boolean to indicate whether mouse is currently over scroller (and pause it if it is)
this.hiddendivpointer=1 //index of message array for hidden div
document.write('&amp;amp;amp;lt;div id="'+divId+'" class="'+divClass+'" style="position: relative; overflow: hidden"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;div class="innerDiv" style="position: absolute; width: 100%" id="'+divId+'1"&amp;amp;amp;gt;'+content[0]+'&amp;amp;amp;lt;/div&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;div class="innerDiv" style="position: absolute; width: 100%; visibility: hidden" id="'+divId+'2"&amp;amp;amp;gt;'+content[1]+'&amp;amp;amp;lt;/div&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/div&amp;amp;amp;gt;')
var scrollerinstance=this
if (window.addEventListener) //run onload in DOM2 browsers
window.addEventListener("load", function(){scrollerinstance.initialize()}, false)
else if (window.attachEvent) //run onload in IE5.5+
window.attachEvent("onload", function(){scrollerinstance.initialize()})
else if (document.getElementById) //if legacy DOM browsers, just start scroller after 0.5 sec
setTimeout(function(){scrollerinstance.initialize()}, 500)
}
// -------------------------------------------------------------------
// initialize()- Initialize scroller method.
// -Get div objects, set initial positions, start up down animation
// -------------------------------------------------------------------
pausescroller.prototype.initialize=function(){
this.tickerdiv=document.getElementById(this.tickerid)
this.visiblediv=document.getElementById(this.tickerid+"1")
this.hiddendiv=document.getElementById(this.tickerid+"2")
this.visibledivtop=parseInt(pausescroller.getCSSpadding(this.tickerdiv))
//set width of inner DIVs to outer DIV's width minus padding (padding assumed to be top padding x 2)
this.visiblediv.style.width=this.hiddendiv.style.width=this.tickerdiv.offsetWidth-(this.visibledivtop*2)+"px"
this.getinline(this.visiblediv, this.hiddendiv)
this.hiddendiv.style.visibility="visible"
var scrollerinstance=this
document.getElementById(this.tickerid).onmouseover=function(){scrollerinstance.mouseoverBol=1}
document.getElementById(this.tickerid).onmouseout=function(){scrollerinstance.mouseoverBol=0}
if (window.attachEvent) //Clean up loose references in IE
window.attachEvent("onunload", function(){scrollerinstance.tickerdiv.onmouseover=scrollerinstance.tickerdiv.onmouseout=null})
setTimeout(function(){scrollerinstance.animateup()}, this.delay)
}
// -------------------------------------------------------------------
// animateup()- Move the two inner divs of the scroller up and in sync
// -------------------------------------------------------------------
pausescroller.prototype.animateup=function(){
var scrollerinstance=this
if (parseInt(this.hiddendiv.style.top)&amp;amp;amp;gt;(this.visibledivtop+5)){
this.visiblediv.style.top=parseInt(this.visiblediv.style.top)-5+"px"
this.hiddendiv.style.top=parseInt(this.hiddendiv.style.top)-5+"px"
setTimeout(function(){scrollerinstance.animateup()}, 50)
}
else{
this.getinline(this.hiddendiv, this.visiblediv)
this.swapdivs()
setTimeout(function(){scrollerinstance.setmessage()}, this.delay)
}
}
// -------------------------------------------------------------------
// swapdivs()- Swap between which is the visible and which is the hidden div
// -------------------------------------------------------------------
pausescroller.prototype.swapdivs=function(){
var tempcontainer=this.visiblediv
this.visiblediv=this.hiddendiv
this.hiddendiv=tempcontainer
}
pausescroller.prototype.getinline=function(div1, div2){
div1.style.top=this.visibledivtop+"px"
div2.style.top=Math.max(div1.parentNode.offsetHeight, div1.offsetHeight)+"px"
}
// -------------------------------------------------------------------
// setmessage()- Populate the hidden div with the next message before it's visible
// -------------------------------------------------------------------
pausescroller.prototype.setmessage=function(){
var scrollerinstance=this
if (this.mouseoverBol==1) //if mouse is currently over scoller, do nothing (pause it)
setTimeout(function(){scrollerinstance.setmessage()}, 100)
else{
var i=this.hiddendivpointer
var ceiling=this.content.length
this.hiddendivpointer=(i+1&amp;amp;amp;gt;ceiling-1)? 0 : i+1
this.hiddendiv.innerHTML=this.content[this.hiddendivpointer]
this.animateup()
}
}
pausescroller.getCSSpadding=function(tickerobj){ //get CSS padding value, if any
if (tickerobj.currentStyle)
return tickerobj.currentStyle["paddingTop"]
else if (window.getComputedStyle) //if DOM2
return window.getComputedStyle(tickerobj, "").getPropertyValue("padding-top")
else
return 0
}&amp;amp;nbsp;</script>


Er det noen som har et råd for dette slik at jeg kan fikse det?

Takker på forhånd for svar
 

Offline G6Cad

  • Friends
  • *
  • Posts: 12643
    • FamiljeGodis
Re: Html editor
« Reply #1 on: February 13, 2009, 03:43:02 AM »
Jag stängde av din editor, så kopiera in den riktiga koden och se om det fungerar igen.
editorn ändrar koden så har man färdig kod ska man inte klistra in den i editorn, utan bara i rutan utan editorn igång.

Torill

  • Guest
Re: Html editor
« Reply #2 on: May 27, 2009, 02:18:58 PM »
FÃ¥r da samme problemet enda en gang og nÃ¥ lurer jeg pÃ¥ hvordan jeg kan stenge  den editoren..Ville vært ok Ã¥ vite slik at jeg slapp Ã¥ be om hjelp hver gang jeg skal redigere denne koden for synes det er litt trist Ã¥ mÃ¥tte be om hjelp hver gang......

Skal altså redigere den koden over, men får ikke gjort det...

Joda jeg vet at jeg ikke er helt opdpatert nÃ¥r det5 gjelder slike PHP script men jeg er en gammel dame jeg  ;D i hvertfall i alder.....

Og nÃ¥r jeg  nÃ¥ har prøvd Ã¥ redigere og lager sÃ¥ forsvant like godt banner rotator fra top panel block.......

Og jeg føler meg som en hurpe som klager........men er ikke meningen, er bare det at jeg så gjerne vil få ting til å fugnere uten å være nødt til å be om hjelp hver gang------



Offline G6Cad

  • Friends
  • *
  • Posts: 12643
    • FamiljeGodis
Re: Html editor
« Reply #3 on: May 28, 2009, 12:06:23 AM »
Jag har stängt av editorn nu torill, prova att lägga in koden igen och se om det fungerar nu.

Offline bloc

  • Founder
  • *
  • Posts: 5217
    • Bloc
Re: Html editor
« Reply #4 on: May 28, 2009, 02:05:16 AM »
Du kan også bruke PHP blokk - en må da putte koden inn i echo ' [kode] ';

I tillegg må du da putte en / foran alle apostrofer- ala ' blir /' ..BORTSETT fra de i den echo kommandoen. Egentlig ikke så vanskelig men en må venne seg til det. Fordelen er at ingen editor vil rote til kodene og du kan fortsatt bruke editoren på vanlige HTML blokker som før.

Torill

  • Guest
Re: Html editor
« Reply #5 on: May 28, 2009, 02:20:49 AM »
Takk for svar fra begge to

 Echo kode sier meg sÃ¥ lite egentlig, men kanskje jeg mÃ¥ finne en eller annen mÃ¥te Ã¥ lære meg dette pÃ¥......det er jo noe som heter at en aldri er for gammel til Ã¥ lære noe nytt ikke sant?  ;D

Quote
I tillegg må du da putte en / foran alle apostrofer- ala ' blir /'

Dette forstår jeg og det kan jeg gjøre men echo [kode] er jeg ikke sikker på om jeg forstår

Er det å sette alt inn i klammer med echo foran ?

Altså echo [scriptet] ? jada jeg vet at jeg spør som jeg har vett til, men vil jo så veldig gjerne klare så mye som mulig selv da og for å lære må man spørre :-)


Offline bloc

  • Founder
  • *
  • Posts: 5217
    • Bloc
Re: Html editor
« Reply #6 on: May 28, 2009, 03:47:11 AM »
Nei, ikke klemmer..det er bare noe jeg skrev. Et eksempel på en liten kodebit:

I en vanlig HTML blokk gjør du jo slik:
Code: [Select]
<style type="text/css">


/*Example CSS for the two demo scrollers*/

#pscroller1{
width: 468px;
height: 99px;
border: 1px solid black;
padding: 1px;

}



.someclass{  if desired;  margin: auto;
}

  </style>
<script type="text/javascript">

/*Example message arrays for the two demo scrollers*/

var pausecontent=new Array()


pausecontent[0]='&amp;amp;amp;lt;p align="center"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;a href="http://www.xxxxcc" target="_blank"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;img border="0" src="http://www.ccsnakk.com/bannere/logo_xxxx.jpg"
</script>
<script type="text/javascript">
I en PHP blokk vil det samme se slik ut:
Code: [Select]
echo '
<style type="text/css">


/*Example CSS for the two demo scrollers*/

#pscroller1{
width: 468px;
height: 99px;
border: 1px solid black;
padding: 1px;

}



.someclass{  if desired;  margin: auto;
}

  </style>
<script type="text/javascript">

/*Example message arrays for the two demo scrollers*/

var pausecontent=new Array()


pausecontent[0]=\'&amp;amp;amp;lt;p align="center"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;a href="http://www.xxxxcc" target="_blank"&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;img border="0" src="http://www.ccsnakk.com/bannere/logo_xxxx.jpg"
</script>
<script type="text/javascript">
';

Som du ser har jeg lagt til echo ' før koden, og '; etter. Pluss at en enslig ' INNI koden må ha en slik \ foran seg(alle disse må ha det, men altså ikke de som "omringer" koden så og si, det er grunnen for ellers ville scriptet tro at koden allerede var "ferdig" ved første apostrofen.).

Gammel? :) Er selv 42 og har vel bare brukt PHP i en 4-5 år nå, så en er aldri for gammel lol. ;)

Torill

  • Guest
Re: Html editor
« Reply #7 on: May 28, 2009, 04:14:58 AM »
Takk Bloc, da skal jeg prøve meg frem jeg....
NEi en er vel aldri for gammel til å lære
sant det :-)


Offline bloc

  • Founder
  • *
  • Posts: 5217
    • Bloc
Re: Html editor
« Reply #8 on: May 28, 2009, 04:43:27 AM »
Faktisk er brorparten av teamet her inne godt over 40 :) hvilket er litt utypisk tror jeg, SMF teamet for.eks. har gjen.snitt alder på rundt 20-25. Jeg var eldst der en periode lmao :)

Om du får problemer, bare spør. Ofte er det en liten typo et sted som skaper krøll.

Torill

  • Guest
Re: Html editor
« Reply #9 on: May 28, 2009, 04:57:43 AM »
Faktisk er brorparten av teamet her inne godt over 40 :) hvilket er litt utypisk tror jeg, SMF teamet for.eks. har gjen.snitt alder på rundt 20-25. Jeg var eldst der en periode lmao :)

Om du får problemer, bare spør. Ofte er det en liten typo et sted som skaper krøll.
Faktisk er brorparten av teamet her inne godt over 40 :) hvilket er litt utypisk tror jeg, SMF teamet for.eks. har gjen.snitt alder på rundt 20-25. Jeg var eldst der en periode lmao :)

Om du får problemer, bare spør. Ofte er det en liten typo et sted som skaper krøll.

Takk :-)