TP-Docs
HTML5 Icon HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media

Recent

Welcome to TinyPortal. Please login or sign up.

Members
Stats
  • Total Posts: 196,004
  • Total Topics: 21,330
  • Online today: 326
  • Online ever: 8,223 (February 19, 2025, 04:35:35 AM)
Users Online
  • Users: 0
  • Guests: 125
  • Total: 125

Tiny Portal Türkçe dil sorunu

Started by Turk, September 18, 2007, 01:36:11 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Turk

SMF 1.1.3 default temayı UTF8 Türkçe dil desteğiyle kurdum. Bu durumda forumda herhangi bir Türkçe karakter sorunu yaşanmadan kullanabiliyorum.

Sonra Tiny Portal ekledim. Ne yazık ki Tiny Portal için UTF8 Türkçe dil desteği yok ve o eklenti için hazırlanmış Türkçe dil dosyalarını da yükledim.

Forum dili olarak UTF8 Turkish seçildiğinde Tiny Portal Yönetim Paneli boş çıkıyor ve Frontpage (Tiny Portal Ana Sayfa) 'de bazı bölümler kayboluyor.

Forum dili olarak Tiny Portal'le uyumlu Türkçe Dil Paketi'ni seçtiğimde ise karakter bozuk çıkıyor.

Tiny Portal kullanmak istiyorum ama Türkçe dil sorunu yaşamaktan sıkıldım. Yardımcı olmanızı ve MK Portal, Joomla gibi SMF ile tam uyumlu, Türkçe dil sorunu yaşamayacağım alternatif önerilerinizi bekliyorum.

MK Portal ve Joomla düşünmüyorum ama çaresiz kalırsam deneyeceğim.

Saygılarımla,

SMF versiyonu: 1.1.3
Tiny Poral versiyonu: 0.983

bbTURK

forumum UTF8 değil. ancak zaten tinyportal dil dosyalarının isimlerinin sonunda UTF8 yazıyor. dil olarak türkçe UTF8 seçildiğinde neden boş çıkıyor anlamadım. birde türkçe dosyaları nereden buldun burada yanılmıyorsam bir tane var sen iki dil seçeneğinden bahsetmişsin.

Turkish UTF8 seçtiÄŸinde themes languages içindeki türkçe dosyaların ismi TPhelp.turkish-utf8.php ÅŸeklinde ise  UTF8 seçtiÄŸinde birÅŸey kaybolmadan çalışması gerekir

Turk

Sayin bbTURK,

Forumunuzun adresini ogrenebilir miyim? Eger sizde sorunsuz bir sekilde kurulduya bu Tiny Portal, bana da yardimci olabilir misiniz acaba?

Saygilarimla,

bbTURK

imzamda ve profilimde forumun adresi vardı

• ilk önce kurduÄŸun smfnin dili turkish de olsa turkish-utf8 de olsa tpyi kur.
  • tp kurulduktan sonra bunu indir ve dosyaları (4 tane çıkacak yanılmıyorsam) themes/kullandığıntema/languages klasörü içine at.
  • eÄŸer adminde tp çıkmazsa forum dilin utf8 deÄŸildir. bu durumda az önce attığın dosyaların isimlerindeki -utf8 kısmını sil ve çıkmayan bölümler çıkmış mı diye tekrar bak yine çıkmamışsa yardımcı olamam(bilgim yeterli deÄŸil senin durumun için).

bu arada teman default veya tpye uygun bir tema deÄŸil mi?

Turk

Forumu baştan UTF8 desteği olmaksızın kurdum. Sonra Tiny Portalı yükledim. İngilizce olarak sorun yok ama yine bu siteden indirdiğim Türkçe Dil Paketi'ni yükledikten sonra, yine karakter seti bozuldu. Burada bir şeyi yanlış mı yapıyorum anlayamıyorum, yanlış yapıyorsam nasıl düzeltmem gerekiyor?

Saygılarımla,

bbTURK

bu dosyaları dener misin ? gözümden kaçmadıysa tr karakterle ilgili bir sorun yok
sitenin adresinide yazabilir misin?

hadida

www.netturko.net bende türkçe sorunu bi kaç yerde var onları nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz mesela saÄŸdaki Stats  bloÄŸunda  ݳtatistikler  görürsünüz ÅŸimdiden teÅŸekkür ettimÅŸ.

bbTURK

istersen TPortalAdmin.turkish.php dosyasını yenisiyle değiştir. veya sadece istatislikler yazısı dorunluysa
TPortalAdmin.turkish.php dosyasınında
bul $txt['tp-stats'] bu satır böyle olmalı $txt['tp-stats'] = 'Istatistikler'; eğer böyle değilse düzelt eğer böyleyse tinyportal dil dosyalarından kaynaklanan bir problem yoktur.

hadida

$txt['tp-stats']

bu şekilde zaten alttakini yazdım yine olmadı

bbTURK

türkçe dosyalarda sorun yok ama türkçe karakterle iligili sorun var.
örnek:
�statistikler  (doÄŸrusu: İstatislikler)

there isn't mistake in turkish language files but there are problem with turkish charachters.

example:
�statistikler  (correct: İstatislikler)

ingilizcemle ilgili sorun olabilir ama bilgi seviyem yeterli değil senin sorunun için onun için forumda diğer bilgi seviyesi yeterli olanlardan destek almalısın bu yüzden mesajın hem türkçesini hem ingilizcesini yazdım.

This website is proudly hosted on Crocweb Cloud Website Hosting.