News: TinyPortal Release Schedule. Please read this update for More Info.

Login  |  Register
* *
TinyPortal on Twitter
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
January 22, 2019, 04:40:22 PM

Login with username, password and session length

Recent

Members
  • Total Members: 3735
  • Latest: xMaster
Stats
  • Total Posts: 187127
  • Total Topics: 20629
  • Online Today: 49
  • Online Ever: 629
  • (November 08, 2018, 01:36:54 PM)
Users Online
Users: 2
Guests: 21
Total: 23

Author Topic: Special characters in the article subject  (Read 4330 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wildenborch

  • Support Team
  • *
  • Posts: 337
Re: Special characters in the article subject
« Reply #10 on: October 17, 2018, 06:14:29 AM »
Hi Tino,

This code is working for the special characters but the text after and including " is removed.

This is also happening with
Code: [Select]
html_entity_decode($mg['subject'], ENT_QUOTES, ISO-8859-15)
I also tried it with this code
Code: [Select]
un_htmlspecialchars($mg['subject'], ENT_QUOTES)But this does not solve the " problem.
« Last Edit: October 17, 2018, 07:17:02 AM by wildenborch »

Offline tino

  • Developer
  • *
  • Posts: 1401
Re: Special characters in the article subject
« Reply #11 on: October 17, 2018, 12:11:04 PM »
Hi Tino,

This code is working for the special characters but the text after and including " is removed.

This is also happening with
Code: [Select]
html_entity_decode($mg['subject'], ENT_QUOTES, ISO-8859-15)
I also tried it with this code
Code: [Select]
un_htmlspecialchars($mg['subject'], ENT_QUOTES)But this does not solve the " problem.

Thanks, I'll get this fixed for 1.6.1

Offline wildenborch

  • Support Team
  • *
  • Posts: 337
Re: Special characters in the article subject
« Reply #12 on: October 17, 2018, 03:22:31 PM »
Tino,

I think the problem was caused by a corrupt file because after I renamed the sources directory and copied the Sources directory from a fresh SMF + Tinyportal 1.60 install the problem is no longer there.

Please ignore the above.
The problem is still there.


« Last Edit: October 18, 2018, 02:27:17 AM by wildenborch »

Offline wildenborch

  • Support Team
  • *
  • Posts: 337
Re: Special characters in the article subject
« Reply #13 on: October 18, 2018, 05:54:47 AM »
Upon some further checking I noticed that on the website with this behaviour, the settings.php file does not have
Code: [Select]
$db_character_set = 'utf8';All other websites I have do have this code in the settings.php.

After adding this code in the settings.php file the special characters are accepted.

Hopefully this is tomorrow still the same and of not I will striketrough this above sentence as well :)
« Last Edit: October 18, 2018, 06:36:14 AM by wildenborch »