News: When asking for support, it helps us and you, if you read the Posting Guidelines

Login  |  Register
HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

September 15, 2019, 06:18:36 AM

Login with username, password and session length

Recent

Members
  • Total Members: 3752
  • Latest: Alizee
Stats
  • Total Posts: 188882
  • Total Topics: 20751
  • Online Today: 44
  • Online Ever: 629
  • (November 08, 2018, 01:36:54 PM)
Users Online
Users: 1
Guests: 29
Total: 30

Author Topic: db_query error on 2.0.14 installation  (Read 5924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline coyoteboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
db_query error on 2.0.14 installation
« on: September 30, 2017, 04:16:29 PM »
Hi,

Hoping someone can help here. I have recently shifted an SMF site over to a different server. In order to move it, at the last minute, I had to run an upgrade process from 1.0.9 > 1.1.21 > 2.0.14. In this process, I think the TP installation died but the forum functioned fine.

I have been fruitlessly trying to install SimplePortal but getting installation errors I couldn't solve (parse problems). I figured I'd try to install TP instead, so downloaded the latest zip and went through the package manager. All the initial tests showed fine so I proceeded. On the next page update it says:
An Error Has Occurred!
Call to undefined function db_query()

I'm not 100% sure where it went wrong yet. Can anyone throw any pointers my way? IF I try to acces my main page I get a pain unformatted message, but if I try to access the admin pages through the back button I get the messages in the area the settings would normally be found.

Can anyone help me un-bork myself?

SMF 2.0.14, TP1.3, PHP7, apache2, mysql, ubuntu16.04.

Offline lurkalot

  • Administrator
  • *
  • Posts: 6213
    • Camera Craniums
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #1 on: September 30, 2017, 04:24:22 PM »
Hi, sorry to hear you're having issues. Have you a link to your forum please

Offline coyoteboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #2 on: September 30, 2017, 04:47:28 PM »
Hi,

Thanks for the swift reply!

It can be found here:

http://gt4.bucklevision.co.uk

Cheers
James


Offline lurkalot

  • Administrator
  • *
  • Posts: 6213
    • Camera Craniums
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #3 on: September 30, 2017, 04:52:47 PM »
Thanks, reason I asked is so I could point you to,

http://gt4.bucklevision.co.uk/index.php?action=tpadmin;noblocks

If you can get to the TP admin try turning off your blocks until the site returns to normal.  Then see what block is causing the problem.

Code for SMF 2.0.xx is completely different from what's used in SMF 1.1.xx hence why you're probably having problems.

Offline coyoteboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #4 on: September 30, 2017, 04:56:12 PM »
Hmmm I see. I was under the impression it was fully compatible. Oops. I may end up restoring a backup, I guess!

Attached is all I get, and any menu choice leads to the same page.


Offline coyoteboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #6 on: September 30, 2017, 05:01:24 PM »
No luck  :'(

Offline lurkalot

  • Administrator
  • *
  • Posts: 6213
    • Camera Craniums
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #7 on: September 30, 2017, 05:03:03 PM »
Hmmm I see. I was under the impression it was fully compatible. Oops. I may end up restoring a backup, I guess!

Attached is all I get, and any menu choice leads to the same page.

TP 1.5 should be ok running on php7 but you upgraded from SMF 1.1 to SMF 2.0 with a old version of TP installed which isn't compatible with php7

Offline coyoteboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #8 on: September 30, 2017, 05:04:55 PM »
After the upgrade to 2 all the mods were lost (in the package list but all showed as "install" with no option to remove.

Offline coyoteboy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: db_query error on 2.0.14 installation
« Reply #9 on: September 30, 2017, 06:46:39 PM »
Gave up, have reinstated backup and will figure out how to strip out all remnants of the old installation.

Thanks for your help though, much appreciated!