TP-Docs
HTML5 Icon HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media

Recent

Welcome to TinyPortal. Please login or sign up.

December 02, 2023, 08:52:27 AM

Login with username, password and session length
Members
Stats
  • Total Posts: 194,608
  • Total Topics: 21,188
  • Online today: 89
  • Online ever: 3,540
  • (September 03, 2022, 01:38:54 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 65
Total: 65

Hoe je TinyPortal draaiend krijgt

Started by Aaron, March 17, 2006, 01:47:01 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aaron

TinyPortal installeren is niet moeilijk. Op het eerste gezicht lijkt het misschien veel werk, maar het valt reuze mee. Hieronder neem ik de stappen door waarmee je TinyPortal prima aan de praat zou moeten kunnen krijgen.

Download de nieuwste versie van TinyPortal
Voordat je de mod kunt uploaden naar je SMF installatie, moet je hem eerst van deze site downloaden. Je vindt deze hier.

Download taalbestanden
Als je TinyPortal in het Nederlands op je forum wilt, heb je daar extra taalbestanden voor nodig. Deze kun je hier vinden.

Open je forum
Ga naar Beheer -> Pakketbeheer -> Download pakketten en upload het TinyPortal pakket dat je net gedownload hebt (niet de taalbestanden!) naar je forum. Installeer het vervolgens.
Let op! Als je foutmeldingen krijgt die niet aan taalbestanden (Modifications.english.php) gerelateerd zijn, is het aan te raden om niet door te gaan met de installatie, maar eerst andere mods te deÃÆ'Ã,¯nstalleren. Een bekende mod waarbij dit voorkomt is de SMF Arcade Mod. Je kunt deze mod gewoon in combinatie met TinyPortal gebruiken, maar TinyPortal moet eerst geÃÆ'Ã,¯nstalleerd worden.

Upload het taalpakket
Pak het taalpakket dat je gedownload hebt uit naar een map op je harde schijf. Open vervolgens je FTP-programma en upload de drie bestanden die je net uitgepakt hebt naar de map /Themes/default/languages in de forummap van je webserver.

Pas je eigen thema's aan
Als je een zelfgemaakt thema gebruikt (dus niet het corethema of het Babylonthema) moet je die aanpassen naar TinyPortal maatstaven, anders zul je fouten krijgen. Als je een thema van Bloc gebruikt heb je geluk, want Bloc heeft de meeste van zijn thema's TinyPortal compatible gemaakt! Kijk hier voor SMF 1.1 RC2 thema's, hier voor SMF 1.1 RC1 thema's en hier voor SMF 1.0.x thema's.

Klaar voor gebruik!
Je kunt nu TinyPortal gebruiken! Kom je ergens niet uit, maak dan in dit board een topic aan! Veel succes!

Aaron.