Login  |  Register
HTML5 Icon HTML5 Icon HTML5 Icon
TP on Social Media

Recent

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

August 09, 2022, 08:09:54 AM

Login with username, password and session length
Members
  • Total Members: 3842
  • Latest: Kokoro
Stats
  • Total Posts: 193479
  • Total Topics: 21088
  • Online today: 57
  • Online ever: 1035
  • (November 26, 2020, 04:45:12 AM)
Users Online
Users: 0
Guests: 47
Total: 47

Author Topic: TP on Windows  (Read 17013 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

StarChip

  • Guest
TP on Windows
« on: May 08, 2006, 04:21:46 PM »
OK I fought it long enough.....As a beginner I have loaded SMF and had it running for quite some time. I have now updated it and am tring to load TP. As I am finding out there is no chmod command on windows and I cannot get the package to load properly, or now at all!

Is there some steps to manually load it on a IIS server?

Thank you for your help.

Offline Ray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 446
Re: TP on Windows
« Reply #1 on: May 08, 2006, 11:27:16 PM »
If you have smf running then tp should install just fine - A link to your site would help also I always willing to take a look for you to help install it. Let me know if you want me to take a look.. I run windows 2003 server, IIS, php5, mysql - you can see it run here

http://www.arcade-only.com
« Last Edit: September 26, 2006, 11:06:52 AM by Ray »

Offline Ray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 446
Re: TP on Windows
« Reply #2 on: May 08, 2006, 11:29:58 PM »
Night all going to bed, will check this post tomorrow ;)

StarChip

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #3 on: May 09, 2006, 11:01:48 AM »
The error when installing looks like the databases are not created. (cant find them)
It maybe due to the database not being installed in a default location. I am in a corporate environment behind the big wall. This is used for internal use only so I cant give you access from outside. (wish I could)

I will try again when I get in today.

Offline Ray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 446
Re: TP on Windows
« Reply #4 on: May 09, 2006, 01:09:47 PM »
Looks like you found your problem then -- find out where the smf database is and the right login to it -- then you should be ok -- good luck

StarChip

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #5 on: May 09, 2006, 01:27:41 PM »
Well I tried to create the tables from manual install and this is what is recieved:

Upshrink table created
Settings table created
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Forum\1139149106manual_tp_install.php on line 134

The warnings go on for many lines. Then:

Blocks table created.
some sample values were added to the blocks table
Variables table created.
Articles table created.
DL manager table created
TinyPortal´s table structure is now installed/updated.

Any ideas as to what is causing this?

Thank you

StarChip

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #6 on: May 09, 2006, 01:37:19 PM »
System consists of:

Windows XP - IIS, PHP 4, MySql

Offline Ray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 446
Re: TP on Windows
« Reply #7 on: May 09, 2006, 01:38:19 PM »
What version of tp are you using?

StarChip

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #8 on: May 09, 2006, 01:44:47 PM »
The latest download....I just noticed I was using PHP 4.0xx. I will upgrade it and try again.

Offline Ray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 446
Re: TP on Windows
« Reply #9 on: May 09, 2006, 01:58:53 PM »
It will work on that php version -- I think it is a data base problem

try this file -- updates the data base
http://www.tinyportal.net/smf/index.php?action=tpmod;dl=item101

StarChip

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #10 on: May 09, 2006, 03:30:57 PM »
Well it was the same file I was running....same problem.......

So I reinstall a new version of SMF, added TP and have loaded some themes. All seems to be working fine.

What is the best way to transfer the data from the previous site to the new one?

I know I will have to move all the attachment files as well.

thank you for your timely replies.

WebMasterZ

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #11 on: May 09, 2006, 03:39:02 PM »
If you are running locally try stopping mysql and just renaming the databases ( switch them round) restart mysql

Offline G6Cad

  • Friends
  • *
  • Posts: 12643
    • FamiljeGodis
Re: TP on Windows
« Reply #12 on: May 09, 2006, 03:42:43 PM »
If you meaning moving your entire site to another ?

Backup the whole forum folder or the folder where you have all the content from SMF and TP. Download it to your local harddrive.
Do a compleate backup of your Database from php myadmin or what ever other program you are using to manage you database.
Create a new folder on the new site where you want the forum and portal and upoad all the forum and portal files to that folder.

Go to your new database and import the backup databse files so you get all the tables up again.
Then open up your forum from your browser and use the repair_settings.php that you can find on SMF forums, and you should be up and running again on your new location



catchimran

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #13 on: September 16, 2006, 06:13:39 AM »
I have a different problem folks. I am trying to shift the folder on the same servers. As such I have changed the settings.php and settingsbak.php, however it doesent help. Can anyone tell me what is happening!

Offline IchBin

  • Friends
  • *
  • Posts: 16231
Re: TP on Windows
« Reply #14 on: September 16, 2006, 06:21:49 AM »
It would be good if you could tell us what error you're getting?

catchimran

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #15 on: September 16, 2006, 07:38:48 AM »
No errors dear. Just shows the root directory. Check this link http://www.kpsnoida.com/beta

Offline IchBin

  • Friends
  • *
  • Posts: 16231
Re: TP on Windows
« Reply #16 on: September 16, 2006, 08:44:37 AM »
Where's your index.php file?

catchimran

  • Guest
Re: TP on Windows
« Reply #17 on: September 16, 2006, 09:23:48 AM »
oops fixed that but still all the preinstalled themes are giving me a real hectic time although i have changed the path to the themes directory!

Offline IchBin

  • Friends
  • *
  • Posts: 16231
Re: TP on Windows
« Reply #18 on: September 16, 2006, 09:40:19 AM »
Try running the repair_setting.php file from SMF.

Offline Ray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 446
Re: TP on Windows
« Reply #19 on: September 26, 2006, 10:56:39 AM »
Have you tied the (reset all themes)?? and sorry I am late on this post -been rebuilding my own server :P